Anasayfa » Genel » Canan Tan Kimdir?

Canan Tan Kimdir?

Canan Tan Ankara’da 1951 senesinde yaşama gözlerini açtı. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni okudu. 1971 senesinde mezun olarak evlenmeye karar verdi. Evlenerek uzun müddet Diyarbakır’da yaşayan yazar, daha sonra İzmir’e yerleşti. 1979 senesinde senaryo müsabakasında yazarın kitabı olan Oğlum birincilik mükâfatına layık görüldü. Eser sonradan fotoroman olarak çekildi. 1997’de Rıfat Ilgaz Gülmece Hikaye Müsabakası’nda “İster Mor […]

Canan Tan Kimdir?Canan Tan Ankara’da 1951 senesinde yaşama gözlerini açtı. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni okudu. 1971 senesinde mezun olarak evlenmeye karar verdi. Evlenerek uzun müddet Diyarbakır’da yaşayan yazar, daha sonra İzmir’e yerleşti. 1979 senesinde senaryo müsabakasında yazarın kitabı olan Oğlum birincilik mükâfatına layık görüldü. Eser sonradan fotoroman olarak çekildi. 1997’de Rıfat Ilgaz Gülmece Hikaye Müsabakası’nda “İster Mor İster Mavi” isimli eseri birincilik ile mükâfatlandırıldı. 1996 senesinde Aziz Nesin hatırasına tertip edilen espri hikayesi müsabakasından sonra basılmaya layık görülerek kitaplaştırıldı. Ayrıca Canan Tan bu kitap ile Türkiye’de espri hikaye kitabı yazan ilk kadın yazar oldu. “Çikolata Kaplı Üzüntüler” adlı erişkinler için yazdığı ilk hikaye kitabını da 2002 senesinde yayımladı.

Canan Tan Kimdir?En büyük zaferini ise 2003 senesinde kaleme almış olduğu Piraye isimli eseri ile elde etti. Bu eser Türkiye’de büyük alaka gördü.
Güncel Yüzyıl İzmir gazetesi bünyesinde köşe yazarlığı yaptı. Yevmiye vakaları esprisi bir dille ele alan yazıları Milliyet Pazar için yazdı. Mimoza mecmuasında Çuvaldız, Kazete adlı kadın gazetesinde ‘Kazete&Mazete’ adlı köşelerde yazılar yazdı. Yazarın öykü, roman, espri ve çocuk edebiyatı alanında çok rakamda kitabı ve senaryo çalışmaları bulunmaktadır.

Canan Tan Kimdir?Ondan fazla eseri bulunan yazarın üç tane kitabı üçüncü baskısını yapmıştır. Altı tane kitabının da ikinci baskısı yapılmıştır. Kaleme almış olduğu çoğu kitabı Türk kitap mecrasının çok satan kitapları arasındadır. Günümüzde tüm sürati ile yazmayı sürdüren yazarın Güncel kitapları okuyucuları tarafından merakla takip edilmektedir.

Eserleri:
*Piraye
*En Son Vicdanlar Can Verir
*Alevden Küle Eroinle Dans
* Aşkın Sanal Halleri
*Söylenmemiş Şarkılar
*Çikolata Kaplı Üzüntüler
*Vicdanım Seni Çok Hoşlandı
*Caddelerden Bir Ali
*İz
* Issız Erkekler Korosu
*Hasret
*Başıbozuk Sevdalar
*Kelepçe
Canan Tan Kimdir?*Ah Şu Uzaylılar
*Beşiktaşım Sen Çok Yaşa
*Fanatik Galatasaraylı
*Dostum Pasta Panda
*Caddelerin Prensesi Şima
*Oğlum Nasıl Fenerbahçeli Oldu
*Sevgi Yolu
*Beyaz Evin Sırrı
*Caddelerden Bir Ali
*Türkiye Benimle Onur Dinliyor
*İster Mor İster Mavi

İçeriği Oyla

Yorum yapın