Anasayfa » Genel » Bradley Cooper ’ın Netflix Filmi “Maestro”dan İlk Fragman!

Bradley Cooper ’ın Netflix Filmi “Maestro”dan İlk Fragman!

Bradley Cooper ’ın hem idarediği hem de başrolünü üstlendiği bestekar Leonard Bernstein yaşam öyküsü “Maestro”dan ilk fragman paylaşıldı!

“Bir Yıldız Doğuyor” ile ilk rejisörlük sınamasını yapan Bradley Cooper, Netflix ’in biyografik filmi “Maestro” ile rejisör koltuğuna geri dönüyor. Efsanevi Broadway bestekarı Bernard Bernstein ve karısı Felicia Montealegre ’in ilişkisine odaklanan filmde Cooper ayrıca Bernstein rolünü de üstleniyor. Oscar adayı Carey Mulligan ise Montealegre ’i canlandırıyor. Filmde ikiliye, Matt Bomer ve Maya Hawke gibi adlar eşlik ediyor.

İmalcileri arasında Martin Scorsese ve Steven Spielberg ’şöhret de olduğu “Maestro”, 20 Aralık 2023 ’te Netflix ekranlarında olacak.

Leonard Bernstein’ın parıltılı kariyeri

Cooper, senaryoyu Oscar mükâfatlı “Spotlight”ın yazarı Josh Singer ile beraber yazdı. Filmin hikayesi 30 seneden fazla bir vakti içeriyor. Bernstein’ın yalnızca kariyeri bir mini diziyi doldurmaya yeter: şefliğe ilk çıkışını 25 yaşında New York Filarmoni Orkestrası’nda bir meslektaşının hastalığı sebebiyle kısa müddette devreye girmek zorunda kaldığında yaptı. Bernstein o kadar iyi iş çıkardı ki, ertesi gün New York Times’ın ön sayfasında yer aldı. “Rıhtımlar Üzerinde” için Oscar adayı müziği bestelemeden hemen evvel komünist olmakla yargılandı. Aklanmadan evvel kara listeye alındı ​​ve sivil haklar hareketinde bir aktivist olarak yer aldı. Vietnam Savaşı’nı sona erdirmek de dahil olmak üzere her mevzuda sarih laflıydı. Hollywood’da en çok “Batı Yakası Hikayesi” müzikalini bestelemesiyle tanınır. Ancak Cooper’ın yaşam öyküsü, kariyerinin ötesinde Bernstein ve karısı arasındaki karışık konutluluğu merkezine alıyor.

İçeriği Oyla

Yorum yapın