Anasayfa » Genel » “Avatar 3” Filmi “Avatar: Suyun Yolu” İle Birlikte Çekildi!

“Avatar 3” Filmi “Avatar: Suyun Yolu” İle Birlikte Çekildi!

“Avatar: Suyun Yolu” Avatar: The Way of Water orijinal “Avatar” filminden 13 sene sonra gelmişken, “Avatar 3” için o kadar beklemeyeceğiz gibi görünüyor.

Tüm zamanların azami gişe hasılatına sahip “Avatar”ın devam filmi “Avatar: Suyun Yolu” bütün 13 sene sonra geldi. Suyun altında performans tutma tekniğini kullanmak isteyen rejisör James Cameron, vizyonunu hakikatleştirebilmek ismine uzunca bir hazırlık düzeyi geçirdi. Fakat “Avatar 3” ve “Avatar 4” filmlerinin arası bu kadar açılmayacak.

Cameron, “Stranger Things” tesirini yaşamak istemiyor

Cameron, “Avatar 3” filminin tamamının ve “Avatar 4”şan da bir kısmının çekimlerini bitirildi. Sahneler, “Avatar: Suyun Yolu” ile beraber çekildi. Cameron’ın bu seçimindeki en ehemmiyetli etmen de çocuk oyuncuların yaşlarının kişiliklerden çok uzaklaşmasını istememesi. Rejisör, “Stranger Things” tesiri dediği yaş farkının oluşmasından çekinmiş. Cameron: “’Stranger Things’ tesiri hâlâ lisede olmaları gereken oyuncuların 27 yaşında gibi görünmeleri. Diziyi hoşlanıyorum. Mesele değil, görmezden geliyoruz. Kişilikleri hoşlanıyoruz ama öğrenirsiniz işte.”

Filmde Jack Champion, Bailey Bass, Britain Dalton, Filip Geljo ve Trinity Jo-Li Bliss gibi genç oyuncular yer alıyor.

Cameron, ayrıca ne kadar uzun zamandır “Avatar” devam filmlerine çalıştıklarını ve sürecin nasıl ilerlediğini de anlattı:

“Senaryo yazım sürecini resmen 2013 yazında başlattık” dedi. “Sonraki birkaç sene, bu dört filmdeki her mahlukatı, her kişiliği, her vasıtayı, her şehir manzarasını, her biyomu, her yaşam alanını planlayan dört film yazmak için paralel harekâtlarla geçti. Bu zamana kadar olan süreç de Ar-Ge ve teknoloji [geliştirme] anlamında tüm bu film külliyatında kendimizi Gerçekten geleceğe hazır hale getirmek içindi, zira büyük bir parça için bir kere durup hepsini hazırlamayı ve sonra çalışmayı seçim ederim. Oyunun her düzeyinde durup yine donatmak zorunda olmadığımız, oradan ileriye Gerçek ritmik bir ilerleyiş.”

Avatar 3” Avatar: The Seed Bearer ve “Avatar 4” Avatar: The Tulkun Rider filmlerinin sırasıyla 20 Aralık 2024 ve 18 Aralık 2026 tarihlerinde vizyona girmesi bekleniyor.

Kaynak

İçeriği Oyla

Yorum yapın