Anasayfa » Türkiye » Atina ’da Gezilecek Yerler, En Güncel Atina Rotası

Atina ’da Gezilecek Yerler, En Güncel Atina Rotası

Atina ’da gezilecek yerler arasında oldukça fazla turistik ve tarihi yer olduğu herkes tarafından öğrenilmektedir. Tarihi zenginlikleri sayesinde Atina bir hayli şahıs tarafından ziyaret edilmektedir. Yunanistan ’ın başşehri olan Atina 3 bin senelik tarihi ile bir hayli gezi seven şahıs tarafından dikkat toplamaktadır. Oldukça fazla yapısı bulunan bu şehir, iki güne sığdırılarak da gezilebilir. Bunun için oldukça tasarılı ve iyi bir gezi rotasına gereksinim vardır. Bu neden ile Atina ’ya giden bir bireyin Atina ’da gezilecek yerler listesi olabilecek yerlerden bahsedelim.

Atina ’da Gezilecek Tarihi Yerler

Atina ’da gezilecek tarihi yerler oldukça fazla rakamda bulunmaktadır. Hepsinin kısa zaman içerisinde gezilmesi oldukça güçtür. Bu neden ile genellikle kısa süreli ziyaretlerde en öğrenilen ve görülmeye değer olanlar gezilmektedir. Bu en ünlü Atina ’da tarihi gezilecek yerleri ayrıntılandıralım.

Akropolis Tepesinden çıkarılan viranelerden oluşan Akropolis müzesi ilk ziyaret yeri için oldukça uygundur. Bu müzeye giriş fiyatı aşinayı kadarı ile 5 Euro. Bu müzede hala yıkıntı araştırmaları çalışmaları devam etmektedir. Müzenin bir kısmında bulunan sırça tabandan, alttaki kazı çalışmaları da izlenebilmektedir. Oradaki kazı çalışmaları da bittiğinde o kısım müzeye dahil edilecek ve ziyaretçilerine açılacaktır. Bu müze o kadar değerli ve ünlüdür ki bir yarıyıl Yunanistan ’ın 10 Euro değerindeki madeni parasının üzerine basılmıştır.

İkinci olarak Dionysos Tiyatrosu ziyaret edilebilir. Burası Atina ’da bulunan bir Antik Yunan Tiyatrosudur ve gezip görmeye değer bir tarihi yapı olarak öğrenilir.

Üçüncü olarak Antik Yunan mimarisinin en büyük eseri olarak öğrenilen Partenon tapınağı ziyaret edilebilir. Bu tapınak Perslerin M.Ö. 480 ’de daha önceki Athena tapınağının yok edilmesi üzerine inşa edilmiştir. Dış kısmında kullanılan heykeller Yunan sanatının En Güncelleri olarak kabul edilir. Bu tapınak 6. Asırda Bakire Meryeme adanan bir kiliseye dönüştürülmüştür.

Dördüncü olarak Güncelden Antik Yunan tapınağı olarak kabul edilen Erehteyon tapınağı ziyaret edilebilir. Bu tapınak Bizans yarıyılında bir kilise olarak kullanılmıştır. Frankokrasi yarıyılında ise bir saray olarak hizmet vermesinin yanı gizeme Osmanlı yarıyılında da bir Türk komutanının evi olarak kullanılmıştır.

Daha başka bir hayli tarihi yer bulunmasına karşın kısa süreli ziyaret için bu bölgelerin gezilmeye en uygun yerler olduğu söylenebilir. Bunlar dışında Atina ’da gezilecek yerler arasında Athena – nike Tapınağı, Herodes Atticus Odeon tiyatrosu, Ares tepesi, Hephaistos tapınağı, Atina Agorası, Roma Agorası, Hadrianus kütüphanesi ve Panaghia Kapnikarea Kilisesi bulunmaktadır.

Atina ’da Gezilecek Turistik Yerler

İlk olarak Atina ’da gezilecek turistik yerler arasında Plaka bölgesi bulunmaktadır. Bu bölge ananesel bir yapıya sahiptir. Plaka bölgesinde renkli ve cumbalı evler mevcuttur. Evleri süsleyen çiçekler sayesinde de ufak bir kasaba havası uyandırmaktadır. Bu bölge ticarileşmiş olsa da ufak bir mahalle hissini gözetmektedir. Trafiğe kapatılmış dar ve uzun bir hayli caddeyi bulunmaktadır. Birbirinden hoş kareleri sayesinde hem yerlilerin hem turistlerin sıkça ziyaret ettiği bölge haline gelmiştir.

Bir öteki gezilebilecek yer ise Panathinaiko Stadyumu olmaktadır. Ad anlamı hoş mermer anlamına gelen bu yer tamamen beyaz mermerden yapılan tek stadyumdur. Bu stadyum ilk olarak 1896 ’da olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmıştır. Seneler içerisinde bir hayli ara ve ana olimpiyat oyunları bu stadyumda reelleşmiştir.

Atina ’da bulunan milli bahçe de görmeye değer bir bölge olarak öğrenilmektedir. İçerisinde bir hayli antik viraneler, korint kolonları ve mozaikler bulunduran bu park, sene içerisinde bir hayli turist tarafından ziyaret edilmektedir.

İsmini ülkenin tüzüğünden almakta olan bu alan 19. Asırda yapılan, 1934 ’deri beri Yunan meclisi olarak kullanılan daha önceki krallık sarayının ön kısmında bulunmaktadır. Tarihin kalbi sayılan bu kamusal alan aynı zamanda ulusun toplu taşıma durağı olarak da kullanılmaktadır.

Bunun dışında Atina ’da azami tepe olma özelliğine sahip Lycabettus tepesi de ziyaret edilebilir. Bu tepenin yerden yüksekliği 300 metredir. Bu tepeye fiyatsız olarak yürüyerek çıkılabilir. Ayrıca bu tepe Yunan mitolojisi tarihi ve turistlere sunduğu eşsiz manzarası nedeni ile oldukça alaka görmektedir. Bu tepeden; Zeus tapınağı, Akropolis ve Atina ’nın manzarası görülebilmektedir.

Şayet Atina gezinizde bir de plaja gitmek istiyor iseniz Edem Beach bütün turistik bir plaj olmaktadır. Sene içerisinde emin yarıyıllarda turist akınına uğrayan bir plaj olarak öğrenilmektedir.

Atina ’ya kadar gelmişken dünyanın en büyük Daha Önceki Yunan sanatı müzelerinden biri olan Milli Arkeoloji Müzesi de ziyaret edilebilir. Bu müze, bünyesinde Yunan Medeniliğinin tarih evveli yarıyılından Geç Antik Çağ ’a kadar uzanan bir hayli eser barındırmaktadır.

Atina ’da bulunan Benaki Müzesi de görülmeye değer bir sanat müzesi olarak öğrenilir. 1930 senesinde kurulmuş olan bu müze Yunan sanat eserleri sergilemektedir ve bunun yanı gizeme geniş bir Asya sanat koleksiyonu da bünyesinde barındırmaktadır.

Tüm bu Atina ’da gezilecek turistik yerler birbirine yakın mesafededir. Dolayısı ile kısa zaman içerisinde fazla yorulmadan bir hayli turistik bölge ziyaret edilebilir. Atina ’da gezilecek daha bir hayli bölge olmasına karşın bu yerler öncelik verilmeyi hak eden bölgeler olarak öğrenilmektedirler.

Atina uzun senelerdir turistler tarafından oldukça alaka gören şehirlerden biridir. Bunun öncelikli nedeni elbette oldukça geniş bir tarihe sahip olması ve tarihi değerlerini iyi muhafaza edebilmiş olmasıdır. Bu neden ile turistik alanlarını geliştirmesi ile de öğrenilir. Bunun yanı gizeme fazla pahalı olmayan gezi ihtimalleri olması da bir hayli turistin alakasını sürüklemektedir. Az fiyat ile fazla yer dolaşabilmek her gezi severi memnun etmekte. Müzelere ve başka tarihi ve turistik bölgelere giriş fiyatlarının pahalı olmaması, bu şehri gezi severlerin gözdesi haline getirmektedir. Bu neden ile Atina ’da gezilecek yerler, hürce ve rahatlık ile gezilebilir.

Atina ’da Gezilecek Yerler

İçeriği Oyla

Yorum yapın