Anasayfa » Trend » Asgari ücrete 1200 lira Ocak ayı zammı! İşte 2023 asgari ücretin açıklanacağı O tarih

Asgari ücrete 1200 lira Ocak ayı zammı! İşte 2023 asgari ücretin açıklanacağı O tarih

1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada Güncel minimum fiyat 5500 lira olarak açıklanmıştı. Minimum fiyat zammı mevzusunda hakikatleştirilen Güncel tertip etme sonrasında 30 Haziran tarihli Resmi Gazete ’de minimum fiyatın son ayrıntıları kamuoyuna sunuldu.

Son olarak Kayseri ’de Femaş Metal Sanayii emekçileriyle toplanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşında minimum fiyata Güncel zammın kapısını bir kez daha araladı. Kanun gereğince minimum fiyata bir sene arayla en az bir kere zam yapılması göz önüne alındığında Temmuz ayında gelen Güncel zamla beraber Aralık ayında yapılacak zam ile alakalı lüzumlulukta tamamen ortadan kaldırılmış oldu.

Asgari ücrete 1200 lira Ocak ayı zammı! İşte 2023 asgari ücretin açıklanacağı O tarih

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, minimum fiyata ait yaptığı açıklamada ise “Sene sonunda bunu dikkate alarak Güncel bir tertip etme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Anaparanın emek husumeti yapmasının karşısında olacağız. Minimum fiyatı net 5 bin 500 olarak kumpasladık. Yurttaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında allahın izniyle bu tabloyu Güncelden değerlendirecek gerekeni Güncelden yapacağız. Yurttaşımızdan sabır bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kulislerden gelen son iddialara göre ise Ocak ayında minimum fiyata zam yapılacağı ve Güncel minimum fiyatın 6700 lira olacağı söylendi.

İçeriği Oyla

Yorum yapın