Amazon Dropshipping nedir? Sorusunu sık bir şekilde alıyoruz. Amazon stoksuz satış, satıcıların envanter veya lojistikle kendileri uğraşmak zorunda kalmadan ürün satmalarına olanak tanıyan popüler bir iş modelidir. Bu makalede Amazon’da stoksuz satış hakkında bilmeniz gerekenler, stoksuz satışın nasıl işlediği, bu yöntemi kullanmanın avantajları ve dezavantajları ile başlangıç için ipuçları ele alınacaktır. Haydi başlayalım! İşte sizlere Amazon Dropshipping nasıl yapılır?
Amazon dropshipping, başkalarının ürünlerini satarak internetten para kazanmanın harika bir yoludur. Kolay, hızlı ve kârlıdır! Amazon dropshipping ile kendiniz herhangi bir fiziksel envanter satın almanıza veya göndermenize gerek yoktur. Amazon stoksuz satışın nasıl işlediği hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz okumaya devam edin..
Amazon Dropshipping Nedir?
Drop shipping, girişimcilerin herhangi bir envanter stoklamak zorunda kalmadan çevrimiçi bir mağaza kurmalarına olanak tanıyan popüler bir e-ticaret iş modelidir. Bir müşteri mağazanızdan alışveriş yaptığında, ürünü üçüncü bir taraftan sipariş eder ve doğrudan müşteriye gönderilmesini sağlarsınız. Bu, paketleme veya nakliye işlemlerini asla kendiniz yapmanıza gerek olmadığı ve tüm çabalarınızı pazarlama ve müşteri hizmetlerine odaklayabileceğiniz anlamına gelir.
Amazon, küresel erişimi ve düşük giriş engeli nedeniyle stoksuz satış yapanlar için en popüler pazar yerlerinden biri haline geldi. Amazon stoksuz satış işinizi birkaç dakika içinde kurabilir ve dünyanın dört bir yanından ürün satmaya başlayabilirsiniz. Envanterinizi tedarik etmenize yardımcı olması için Oberlo gibi bir yazılım kullandığınızda, Çin’in her yerinden yüksek kaliteli tedarikçiler bulabileceksiniz.
Birçok kişi bir e-ticaret mağazası işletmenin zor veya imkansız olduğunu düşünse de, Amazon dropshipping bunu her zamankinden çok daha kolay hale getirdi. Doğru tedarikçi ve yazılım araçlarıyla mağazanızı hızla kurabilir ve kısa sürede satış yapmaya başlayabilirsiniz!
Amazon Dropshipping Nasıl Yapılır?
Amazon dropshipping ile doğrudan devasa çevrimiçi perakendecinin envanterinden ürün satan bir mağaza oluşturabilirsiniz. Bu, maliyetlerinizi düşük tutarken müşterilere daha geniş bir ürün yelpazesi sunmanıza olanak tanır. Ayrıca, her şey zaten Amazon’un deposunda depolandığından ve hemen gönderilmeye hazır olduğundan, mevcut olduklarında yeni ürünler eklemeyi kolaylaştırır.
Kendi Amazon stoksuz satış mağazanızı açmaya başlamak için ilk adım, mağazanız için bir niş pazar seçmektir. Bunu yapmak için ne tür ürünler satmak istediğinizi veya ne tür bir mağaza açmak istediğinizi düşünün. Bir pazara sahip olmak ürün seçiminizi daraltmanıza yardımcı olacaktır, böylece çok çeşitli ürünler satmaya çalışmak yerine niş ürünlere odaklanabilirsiniz. Bir pazara karar verdikten sonra, bir sonraki adım mağazanızı oluşturmaktır! Bu, Shopify veya BigCommerce gibi bir e-ticaret platformu kullanılarak kolayca yapılabilir. Bu platformlar özellikle online mağaza oluşturmak için tasarlanmıştır ve mükemmel mağazanızı oluşturmanıza yardımcı olacak çok çeşitli şablonlar ve özelleştirme seçenekleri sunar. Sipariş işlemeden ödeme işlemeye kadar her şey bu platformlar aracılığıyla gerçekleştirildiği için tek yapmanız gereken mağazanızı kurmak ve ürün eklemeye başlamak! Ardından, mağazanızda sürün eklemeye ve tedarikçinizi seçmeye başlayabilirsiniz. Amazon tüm siparişlerinizi otomatik olarak yerine getireceği için gerçek sihir burada gerçekleşir. Kendiniz gönderim yapmanıza gerek yoktur! Tedarikçileri bulmanıza ve onlarla senkronize olmanıza yardımcı olması için Oberlo gibi bir platform da kullanabilirsiniz.
Ve işte bu kadar! Bu basit adımlarla kısa sürede kendi Amazon stoksuz satış mağazanızı oluşturabileceksiniz. Bu süreçte size yardımcı olacak birçok farklı araç ve kaynak mevcut olsa da, en önemli şey başlamak için ilk adımı atmaktır. İster online satış yapmaya yeni başlıyor olun ister evden para kazanmanın yeni ve harika bir yolunu arıyor olun, bir Amazon stoksuz satış işi kurmak başarıya ulaşmak için mükemmel bir yoldur.
Amazon Dropshipping Yasal Mı?
Bu popüler e-ticaret iş modelinin yasal olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Ne de olsa, ürün satışı ve işlerini yürütme söz konusu olduğunda şüpheli uygulamalarda bulunan birçok şirket var.
Dropshipping bazı benzersiz zorluklar içerse de, genellikle girişimcilerin bir çevrimiçi mağaza açıp işletmeleri için yasal bir yol olarak kabul edilir. Aslında, dünyanın en başarılı e-ticaret işletmelerinin birçoğu dropshipping’i büyüme stratejilerinin bir parçası olarak kullanmıştır. İşte bu popüler e-ticaret modeli hakkında bilmeniz gereken bazı önemli noktalar:
Dropshipping satış ya da satılan ürünler yasadışı değildir. Aslında dropshipping, online mağaza açmanın meşru ve yasal bir yoludur. Bunu diğer iş modellerinden farklı kılan şey, aslında herhangi bir envanterle uğraşmanıza gerek olmamasıdır. Bunun yerine, tedarikçiniz siparişlerin paketlenmesi ve doğrudan müşterilerinize gönderilmesiyle ilgilenir. Stoksuz satış ortakları için göz önünde bulundurmanız gereken bazı şartlar vardır. Bu yaklaşımda başarılı olmak için, yüksek kaliteli ürünleri rekabetçi fiyatlarla iyi zaman dilimlerinde teslim edebilecek güvenilir tedarikçilerle çalışmanız gerekecektir. Dropshipping hızlı zengin olma yöntemi değildir. Dropshipping yaparak şirketlerini kuran birçok başarılı girişimci olsa da, bu yaklaşım bir çevrimiçi mağazayı başarılı bir şekilde başlatmak ve ölçeklendirmek için çok sıkı çalışma ve özveri gerektirir. İşinizi başlatmak için gerekli tüm adımları ve yol boyunca ortaya çıkabilecek olası yasal zorlukları dikkatlice araştırdığınızdan emin olun. Kimsenin size aksini söylemesine izin vermeyin.
Amazon Nasıl Satış Yapılır?
Amazon’da nasıl satış yapılacağını öğrenmekle ilgileniyorsanız, daha fazla aramanıza gerek yok. Bu kılavuz size ürünlerinizi dünyanın en büyük çevrimiçi pazarında satmakla ilgili bilmeniz gereken her şeyi öğretecek.
Amazon günümüzün en büyük ve en popüler e-ticaret sitelerinden biri. 270 milyondan fazla aktif müşterisi olan ve sayıları giderek artan Amazon, erişim alanlarını genişletmek ve kârlarını artırmak isteyen satıcılar için önemli bir destinasyondur. Her türlü farklı ürün kategorisinde mevcut olan sayısız satış fırsatıyla Amazon’da satış yapmak oldukça kazançlı bir girişim olabilir.
Peki nasıl başlayacaksınız? Amazon’da satış yaparken başarınızı en üst düzeye çıkarmak için en iyi ipuçları ve püf noktaları nelerdir? Tüm cevaplar için okumaya devam edin!
İlk adım elbette Amazon’da bir hesap açmaktır. Bu, web sitelerinde kolayca ve ücretsiz olarak yapılabilir. Başlamak için kendiniz ve işletmeniz hakkında bazı temel bilgileri vermeniz ve kısa bir kayıt formunu doldurmanız gerekecektir. Hesabınız kurulduktan sonra, ürünlerinizi çevrimiçi hale getirmenize ve satış yapmanıza yardımcı olabilecek bir dizi araç ve kaynağa erişiminiz olacaktır. Amazon’da çok sayıda farklı satış planı mevcuttur, bu nedenle iş hedeflerinize ve bütçenize uygun bir plan seçmeniz önemlidir. Seçtiğiniz plana bağlı olarak, her satış veya satılan ürün için ücret veya kaydolurken sadece peşin bir ücret alınabilir. Amazon’da satış yapmaya başlamak için bir ürün listesi oluşturmanız gerekir. Bu, ürününüzle ilgili başlık, açıklama, resimler ve diğer ilgili ayrıntılar gibi bilgileri sağlamayı içerir – bunların tümü potansiyel alıcıları “sepete ekle” düğmesine tıklamaya ikna etmek için tasarlanmıştır! Ayrıca müşteri yorumları ve geri bildirimleri de sağlayabilirsiniz güven oluşturmaya ve satışları artırmaya yardımcı olmak için. Ürününüz Amazon’da listelendikten sonra, listelemenizi tanıtmaya ve alıcıları çekmeye başlamanın zamanı geldi. Ürünlerinizi Amazon’da tanıtmanın, ücretli reklam seçeneklerinden influencer kampanyaları veya eşantiyonlar gibi sosyal medya pazarlama stratejilerine kadar birçok farklı yolu vardır. Hangi stratejiyi seçerseniz seçin, önemli olan sonuçları en üst düzeye çıkarmak için yaratıcı ve tutarlı olmaktır!
Amazon Satış Komisyonu Ne Kadar?
Amazon satış komisyonu, ürününüze ve nişinize bağlı olarak oldukça yüksek olabilir. Bazı durumlarda %15’e kadar komisyon kazanabilirsiniz. Ve bu kazanabileceğiniz en yüksek miktar bile değil – %30’dan fazla ödeme yapan bazı ürünler var.
Diğer tüm pazarlarda olduğu gibi burada da rekabet çok şiddetli olduğundan daha düşük bir komisyon oranına sahip olmak başarı ile başarısızlık arasındaki tüm farkı yaratabilir. Peki Amazon satış komisyonları için tam olarak ne kadar ücret alıyor?
Amazon’da satış komisyonları söz konusu olduğunda, aslında iki farklı tür vardır: Amazon tarafından yerine getirme (FBA) komisyonları ve standart dijital ürün komisyonları. Oranlı FBA komisyonları ürün kategorisine göre değişirken, standart dijital ürün komisyon oranları genellikle %4-6’dır.
Günlük Para Kazanma içeriğimize göz atmayı unutmayınız.