Anasayfa » Rehber » Ai Ne Demek? Neyin Kısaltması? (Gerçek Cevap)

Ai Ne Demek? Neyin Kısaltması? (Gerçek Cevap)

Ai ne demek? Neyin kısaltması? Sorularıyla sık bir şekilde karşılaşıyoruz. Bu içerik Ai ne demek? Ve Ai neyin kısaltmasıdır? Sorularına Gerçek cevabı veriyor. Hızlandırılmış kılavuz olarak kullanılabilecek bu içerikte aynı zamanda Ai nasıl çalışır?, Ai nedir? Başlıklarında da farklı bilgiler bulunmaktadır.

Ai, çok kısa bir süre önce popülariteye ulaşarak milyonlarca insanın dikkatini çekmeyi başarabildi. Geçmiş yıllardan bu yana yapay zekaya olan merak günümüz şartlarında daha da artıyor. Ai projelerinin artmasıyla birlikte de insanların yapay zekaya olan güveni de kimisi için artıyorken kimisi içinde tehlike barındırıyor. Peki, Ai ne demek? Neyin kısaltması? İşte sizlere Gerçek cevabı!

Ai Ne Demek? Neyin Kısaltması?

Ai Nedir?

Ai, hayvanlar ve insanlar tarafından sağlanmış zeka ürünleri haricinde makineler tarafından da sağlanabilen ürünlere işarettir. İnsanlar nasıl ki zekalarını kullanarak bir veri, bir oluşum içerisine veya ürünün tanıtımını yapabiliyorlarsa AI projeleri de makine öğrenimiyle tüm algıları sentezleyebilir ve çıkarım yapabilir.

Ai projeleri genel olarak görevlerde kullanılmak üzere, konuşma, tanıma, bilgisayarla görme veya diller arasında çeviri niteliğinde kullanılmaktadır. Oxford Üniversitesi Ai ne demek? Sorusuna şu tanımla cevap veriyor; ‘ ’görsel algı, konuşma tanıma, karar verme ve diller arasında çeviri gibi normalde insan zekası gerektiren görevleri yerine getirebilen bilgisayar sistemlerinin teorisi ve gelişimi. ’ ’

Ai Ne Demek?

Ai, Artificial Intelligence demektir. Ai projeleri belirsizliği giderebilmek için oluşturulmuştur ve kamu yararına açık bir şekilde güvenliği ihlal etmeyerek kullanılabilir. Ai tanımı yani yapay zeka tanımı ilk olarak 1956 yılında akademik bir disiplin olarak kurulmuştur. 1956 yıllarında iyimser yaklaşımlara sahipken sonraki yıllarda insanlar tarafından yararsız olduğu, kamuyu kötüleştirebileceği gerekçesiyle damgalandı. Hayal kırıklıkları yaşandı ve finansman kayıpları ardı arkasına kesilmemiş oldu. Fakat günümüz çağında Ai projelerine karşın Güncel finansman destekler, başarı ve Güncellenen yaklaşımlar ortaya çıktı.

Ai projelerinin genel amacı akıl yürütme ve problem çözme üzerinedir. İlk oluşturulan Ai projeleriyse 1980 yıllarında yapay zeka araştırmacıları tarafından olasılık ve ekonomi kavramlarındaki belirsizliği, eksik bilgileri doldurabilmek amacıyla kullanıldı. Fakat sonraki yıllarda Ai projelerinin büyük muhakeme gerektiren konularda problemleri çözemediği ve yetersiz kaldığına karar verildi. O zamanlar bir Ai projesi problem büyümeye devam ederse projenin kendisi yavaşlamaya başlıyordu. Günümüz projelerindeyse Ai projeleri sorunları hızlı bir şekilde çözmede, sezgisel davranışlarda ve yargılarda kullanılmaktadır.

Ai Neyin Kısaltması?

Ai, İngilizce ’de Artificial Intelligence ’nin kısaltmasıdır. Türkçe anlamı yapay zekadır.

İçeriği Oyla

Yorum yapın