Anasayfa » Genel » Ahmet Kurtaran

Ahmet Kurtaran

Ahmet Kurtaran Biyografisi

Doç. Dr. Ahmet Kurtaran diş tabibi olmakla birlikte, 1969 senesinde kurdukları “Çağdaş Folk Üçlüsü” adlı müzik topluluğunun da kurucularındandır.

Ahmet Kurtaran, 13 Ekim 1946 tarihinde İstanbul ’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji ’nde okuyup 1964 senesinde TED Ankara Koleji ’nden, 1970 senesinde ise Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ’nden mezun oldu.

Ahmet Kurtaran, 1971 senesinde bir gurup analist ile birlikte “Hacettepe Diş Takma” dalında deney hayvanları ile yaptığı araştırmalarına, muayenehane uygulamaları ile devamla ülkemizin ilk “bilimsel implant” çalışmalarını başlattı. Ahmet Kurtaran, 1974 senesinde oral implantlar üzerine “Takma Hekim”u ve sonrasında 1978 senesinde takma dalında “Doçent” ünvanını aldı. Günümüze kadar 15.000 ’in üzerinde implant hadisesinde katkısı olduğu varsayım edilmektedir.

Ahmet Kurtaran, ayrıca Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ’nde “Çene-Surat Takmaları” birimini de kurarak, kanser, doğumsal defektler ve kazalar sonrası oluşan meselelere, “plastik cerrahi” ve “KBB” ile işbirliği yaparak, rakamsız muayenehane olay uygulaması, mezuniyet evveli ve sonrası eğitimleri reelleştirdi.

Diş hekimliğinde ergonomi, muayenehane-muayenehane kuruluş ve yönetimi mevzularında da çalışmalar yaparak, Hacettepe Diş Hekimliği Fakülte binası, Sosyal Sigortalar Kurumu Ankara Diş Hastanesi, Başkent İstanbul Diş Muayenehane binaları danışmanlığı ile pek çok özel muayenehane muayenehane tasarım ve şirketçiliği yaptı.

1984 senesinde üniversiteden dağılan Doç. Dr. Ahmet Kurtaran, İstanbul Fransız Pasteur Hastanesi´nde “Uni-Dent Diş Merkezi” ismi altında muayenehane, laboratuvar ve eğitim merkezini kurdu. 1987 senesinde bir dünya markası olan Vita şirketinin “Türkiye Bilimsel Danışmanlık ve Temsilciliği”ni üstlendi. Diş hekimleri ile diş teknisyenlerine müteveccih milli ve milletler arası 70 ’in üzerinde “uygulamalı porselen kursu” tertip etti. O senelerde ülkemizde 5 olan porselen laboratuarı rakamının, 256 ’ya erişmesini sağladı.

Doç. Dr. Ahmet Kurtaran ’ın 1970 ’lerden günümüze 60.000 ’in üzerinde porselen ve sabit köprü takmayı yaptığı varsayım edilmektedir. İmplantoloji, estetik diş hekimliği ve porselen uygulamaları hakkında, milli ve beynelmilel 100 ’şöhret üzerinde araştırma, tebliğ ve yazıya imza atmıştır. Ayrıca Estetik Diş hekimliği Yüksekokulu İLGEÇ ’ın kurucularındandır. Hali Hazırda ICOI, ISDC, EADC ve EDAD gibi bilimsel derneklerin abonesidir.

Doç. Dr. Ahmet Kurtaran 1969 senesinde, Doğan Canku ve Selami Karaibrahimgil ile “Çağdaş Folk Üçlüsü” adlı müzik topluluğunu kurdu. 36 ülkenin, 57 kentinde, 300 ’şöhret üzerinde konser, TV ve radyo programı yaparak, Türk kültür ve sanatının tanıtılmasına da katkıda bulundu. 5 LP, 14 adet 45´lik ve 4 CD yaptı.

Çağdaş Folk Üçlüsü” grubuyla 1978 senesinde Güney Kore‘de Seul Şarkı Müsabakası´nda Nükhet Duru ile “en iyi performans” mükâfatı ile 1.cilik elde etti. 1981 senesinde Eurovision Şarkı Müsabakası´nda Ayşegül Aldinç ile “Dönme Dolap” şarkısıyla ülkemizi temsil etti.

1997 senesinde; Ankara ’da mezun olduğu TED Ankara Koleji´nin, İstanbul ’da “TED İstanbul Koleji” kurucularından oldu. Eğitimde “Atatürk prensipleri” ile “Laiklik” mevzularında konferans ve sempozyumlarında konuşmacı ve idareyici olarak da vazifeler aldı. TED İstanbul Koleji´nde 2000 senesinde “Sevgi ile Elele” projesi ile Ermeni, Rum ve Musevi Mektepleri ile ‘din ve kültürlerin birleşimi emelli ’ “Hepimiz Bkocamanımız, Bkocamanımız Hepimiz” felsefesi altında 10 sene devam eden, müzik, fotoğraf, edebiyat, kültür birleşim projelerini başlatıp, devamında destek oldu.

Doç. Dr. Ahmet Kurtaran Vazife aldığı sosyal mesullük projelerinin yanı gizeme; “Dünyanın Kumpası, Varoluş ve Yaratılış” ile alakalı ve “Dinlerle, İnanç Felsefelerinin Barışması” mevzularında konferanslar vermekte, sarih seansları idaremektedir.

Dünya ülkeleri arasında, “Evrensel Kardeşlikten Dünya Barışına Çağrı” ismi altında her sene 1 Kasım ’da İstanbul ’da yapılmakta olan “Dünya Kardeşlik Birliği” beynelmilel sempozyumlarına, 2000 ’li senelerden günümüze seans başkanlığını yürütmektedir. Bilimsel anlamda “Diş Hekimliğinde Muayenehane Yönetimi” ile “40 Yıldır İmplantlarla, Hâlâ İşin başındayım” isimli 2 kitabı yanı gizeme, felsefi mevzuları kapsayan “Tekris” ile “Güneş Doğudan Doğar” isimli öbür 2 kitabı bulunmaktadır.

2008 senesinde, İstanbul Başkent Hastanesi diş muayenehanelerini kurmuş, 8 sene muayenehane şefliği ile bilimsel direktörlüğünü yürütmüştür.

Ahmet Kurtaran, Evli olup, 1 oğul ve 1 ’de kız torun sahibidir.

Dr. Ahmet Kurtaran “50.sene Dişhekimliği” brövesine sahip olup, uzmanlardan oluşan muayenehanesinde “estetik diş hekimliği, takma, implant” mevzularında çalışmalarına devam etmektedir.

Kitapları :
Diş Hekimliğinde Muayenehane Yönetimi
40 Yıldır İmplantlarla, Hâlâ İşin başındayım
Tekris
Güneş Doğudan Doğar
Dinsiz ilim, ilimsiz Din Olmaz

İçeriği Oyla

Yorum yapın