Anasayfa » Genel » Adnan Şenses kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Adnan Şenses kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Adnan Şenses sahne adıyla bilinen Adnan Ertuğran; Bülent Ersoy ve Muazzez Abacı gibi şarkıcılar kadar gönüllerde yer etmiş; Arabesk, Fantezi ve Türk Sanat Müziği türünde parçalar seslendiren sevilen şarkıcılarından biriydi. 2013 yılında hayatını kaybeden Şenses Güncelden gündeme geldi.  Peki, Adnan Şenses kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Detaylar haberimizde… 

Adnan Şenses kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

ADNAN ŞENSES KİMDİR? 

Adnan Şenses 21 Ağustos 1935 tarihinde Bursa da doğdu.

İlkokula Ankara İsmet İnönü İlkokulu ’nda başlayan Adnan Şenses, tahsilinin devamını İstanbul’a taşındıkları Karagümrük İlk ve Ortaokulu’nda tamamladı. Ailesinin isteği üzerine marangozlukla ilgilenen Şenses, 1956 yılında çevresinin sesine verdiği ilgi Gerçekltusunda müzik hayatına atıldı.

İlk önce Ankara Radyosu’nda çalışan Adnan Şenses, 16 yıl burada hizmet etti. Ardından, ünlü gazinolarda çalıştı, 47 film çevirdi ve birçok albüm yayımladı. Adnan Şenses, 2013 yılında Sezen Aksu’nun hediye ettiği “Bekleyemedin Mi” ve “Kaybolan Yıllar” isimli şarkılarının da bulunduğu “Adnan Şenses Bir Efsanedir” albümünü yayınladı. Albümde Sezen Aksu dışında Selami Şahin ve Selçuk Tekay gibi isimlerin de şarkıları yer aldı.

ADNAN ŞENSES NEDEN ÖLDÜ?

Adnan Şenses, mide kanseri nedeniyle tedavi altında bulunan Adnan Şenses, 25 Aralık 2013’te tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

ADNAN ŞENSES KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Adnan Şenses 25 Aralık 2013 tarihinde 78 yaşında İstanbul’da hayata gözlerini yumdu.

 

İçeriği Oyla

Yorum yapın