Anasayfa » Genel » Abdulkadir Uraloğlu

Abdulkadir Uraloğlu

Abdulkadir Uraloğlu Biyografisi

3 Haziran 2023 tarihinde Türkiye Eriştirme ve Altyapı Bakanı olarak atandı.

Abdulkadir Uraloğlu, 1966 senesinde Trabzon ’da doğmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bvefatından 1988 senesinde mezun oldu. Üniversiteden inşaat mühendisi olarak mezun olduktan sonra özel sektörde Saha Mühendisi olarak vazife yaptı.

Abdulkadir Uraloğlu, 1989 senesinde Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürlüğünde Etüt Takım Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1990-1998 seneleri arasında Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğünde Etüt Takım Mühendisi, Hakimiyet Mühendisi ve Hakimiyet Şefliği misyonlarında bulunduktan sonra 1998 senesinde Erzurum Bölge Müdürlüğü Üretim Başmühendisliği misyonuna getirildi.

2003 senesinde Türkiye Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdür Takviyecisi olan Abdulkadir Uraloğlu, 2005 senesinde Kayseri 6. Bölge Müdürü, 2006 senesinde de Samsun 7. Bölge Müdürü olarak atandı. 2009 senesinde Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü olarak atandı ve kısa bir müddet sonra Güncelden aynı sene Samsun‘a 7. Bölge Müdürü olarak atandı. Toplam 6,5 sene Samsun’da Bölge Müdürlüğü vazifesini yaptıktan sonra İzmir ’e atama oldu.

Abdulkadir Uraloğlu, 2012 senesinde İzmir 2. Bölge Müdürlüğü misyonuna getirildi.

Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Karayolları İzmir bölge müdürüyken 2015 senesinde misyonundan istifa ederek AK Parti ’den Trabzon milletvekili adayı adayı oldu, ancak o yarıyıl aday gösterilmedi.

23 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Karayolları Genel Müdürü olarak atandı.

Abdulkadir Uraloğlu, 23 Temmuz 2018 – 3 Haziran 2023 tarihleri arasında Türkiye Karayolları Genel Müdürü olarak vazife yapmıştır.

Abdulkadir Uraloğlu, 2003 senesinde başlatılan Acil Eylem Tasarıyı kapsamında yoğunluk kazanan Bcan verilmiş Yollar, Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı yollar, tek platformlu yolların iyileştirilmesi ve Yap-İşlet-Devret Otoban projelerinin yaşama geçirilmesine katkı sağlamıştır.

Ülkemizin karayolu ağına ehemmiyetli kazanımlar sağlayacak Güncel otoban, bcan verilmiş yol, köprü, tünel projelerinin üretim, tasarı ve projelendirme çalışmalarını yürüten URALOĞLU aynı zamanda Karayolları Makine Parkının Güncellenmesi, yerli ve ulusal vasıta kullanım oranının artırılması için araştırma geliştirme faaliyetlerine de özel umursamaktadır. Aynı zamanda Yollar Türk Ulusal Kurulu YTMK ve Karayolları Vakfı KAV Başkanlığı vazifelerini de yapmaktadır.

Abdulkadir Uraloğlu, konutludur ve 3 çocuğu vardır.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye genel tercihlerinde, Eriştirme ve Altyapı Bakanı vazifeyi yapan Adaletli Karaismailoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi‘nden Trabzon milletvekili seçildi.

3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Güncel Cumhurbaşkanlığı Kabinesi‘nde, Eriştirme ve Altyapı Bakanlığına Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu getirildi.

İçeriği Oyla

Yorum yapın