Anasayfa » Genel » Open Graph Nedir?

Open Graph Nedir?

2010 Yılı itibaren Facebook ’ta uygulanmaya başlayan ve Facebook botlarını yönlendiren sosyal medya Seo ’sunun bir komut dizinidir. Open Graph kodlarının yararları sayesinde içeriğinize dair tüm ayrıntı kısımları kullanıcıların isteğine göre belirlenir. Open Graph, kullanıcının belirlediği görsel, link, etiket, açıklama ve başlık ya da yazar, yapımcı bilgileri ile içeriğin yayınlanmasını sağlamaktadır. Bu uygulama ile Facebook üzerinden bir sayfa paylaşıldığında veya beğenildiğinde, bilgilerin üçüncü parti bir yani web sitesinden Facebook ’a nasıl ulaştığını görebilmek artık mümkün. Open Graph etiketlerini artık birçok sosyal mecrada görmekteyiz bunların bazıları,

Twitter ’ın kendine ait meta etiketleri olduğu halde, Twitter robotları bir sitede Twitter tag ’lerini bulamadığı durumlarda Open Graph etiketleri kullanılıyor. in Google+, bu teknolojiyi kendi yararlarına kullanmaya başlamışlardır. WordPress

Open Graph Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sosyal medya siteleri artık günümüzde en güçlü trafik kaynaklarından biridir bu sebeple sosyal medya etiketlerini kullanmak günümüz dijital pazarı ve firmalar için büyük önem taşımaktadır. Open Graph etiketleri ve etiket dönüşümleri tıklama oranlarını ciddi miktarda etkilerken kullanıcılarına büyük bir imkân tanımaktadır. Örnek olarak Facebook ’ta paylaşılan bir link sonucunda görünen ön izleme kısmında istenilenden farklı bir resmin görünmesi gibi durumlar sıkça yaşanabilir.

Open Graph İmage nedir

Image, geri dönüşüm oranını belki de en çok etkileyen unsur fotoğraflardır bu yüzden Facebook ’ta göstermek istediğiniz fotoğrafı burada belirlemelisiniz. Bunu belirtmezseniz linkiniz paylaşıldıktan sonra Facebook ya otomatik resim çekecektir ya da fotoğraf göstermeyecektir.

Open Graph ’ı teknik bilgi bilmeden az bir bilgi birikimi sizi bu durumdan hızlıca kurtarır. Open Graph hakkında bilinmesi gereken bazı noktalar vardır bunlar,

Title yani Sayfanın başlığını belirten kısımdır ve title meta tagıyla aynı işlevi görmektedir. 100 karakterden daha uzun yazmamaya dikkat edebilirsiniz. Description kısmı HTML meta description gibi içeriğin özetini göstermektedir. Ortalama 200 ile 250 karakter arasında burayı kullanabilirsiniz. Daha fazla karakter olursa Facebook buna sınırlandırma getirecektir. Paylaşılan URL ’nin tipini iyi bilmelisiniz. Örneğin; Web site, Blog, Movie, Game, Hotel gibi url çeşitlerinden hangi url olduğunu belirlemelisiniz.

Open Graph Nedir?

Open Graph Meta Etiketleri Hakkında Bilgiler

Open Graph genel olarak sosyal medya platformunda tamamen etiketleri okuyan bir sistemdir. Bu popüler sistemde sunduğunuz etiketleri okuyarak sizin içeriğinizin ön izlemesini oluşturuyor ve Facebook gönderileri çıkartmanıza yardımcı olmaktadır. Eğer sayfanızda Open Graph için oluşturulmuş etiketler yoksa o halde içeriğin ön izlemesi otomatik olarak oluşturuluyor çünkü bu Facebook ’un Open Graph ’dan önce kullanmış olduğu bu sistemde olduğu gibi en düşük geri dönüşleri almanıza sebep oluyor. Peki, Open Graph meta etiketleri nedir,

Open Graph protokolü ile birlikte Facebook paylaşımlarında sayfanız ile ilgili hangi içeriklerin kullanılacağını belirlemek oldukça yararlı. Yapmamız gereken şey web sayfamızın head kısmına aşağıdaki Facebook Open Graph meta etiketlerini yerleştirmektir daha fazla teknik bilgi gerekmez. Bu etiketlerin hepsi zorunlu değildir.

Sayfanın türünü belirtmek için yazılır. Article sayfa türünün makale olduğu konusunda bilgi verir.

Bu etiketler web sayfası için olup aynı zamanda Twitter, Facebook, Google+ ile beraber Schema.org etiketleri de mevcuttur. Üst kısımdaki kodlamayı kendinize göre düzenledikten sonra head etiketleri arasında uygun bir yere ekleyin. Bu şekilde Open Graph Meta Etiketlerinizi tanımlamış olursunuz ve web sayfanızın Open Graph kısmını halletmiş olursunuz.

Twitter Card Kullanımı

Twitter Card ’lar genel olarak Twitter ’da paylaşılmış olan linke ait içerikleri görüntülemeye yarar ve sık olarak kullanılmaktadır. Twitter Card bu bağlamda Twitter ’da sitenize ait olan bir url paylaşıldıktan sonra sitenizde uygulamış olduğunuz meta etiketleri sayesinde kullanıcılara ve ziyaretçilere daha zengin içerik sunma imkânı sağlar. Meta etiketlerinizi kolaylıkla oluşturduysanız bazı testler aracılığı ile url adresini test edebilirsiniz.

Örnek olarak, dev.twitter.com/docs/cards/validation/validator adresindeki test aracında Validate & Apply sekmesinden test etmek istediğiniz url ’yi girdikten sonra kodların çalışıp çalışmadığını rahatlıkla test edebilirsiniz.

 

 

İçeriği Oyla

Yorum yapın